Pumpkin cupcakes: la ricetta in inglese dei cupcakes alla zucca

Pumpkin cupcakes per festeggiare Halloween o per una golosa merenda autunnale! Buoni, soffici, golosi, facili da preparare coi bambini.. e perchè non approfittare di questa ghiotta occasione per cucinare.. in inglese!? Un modo divertene per far familiarizzare i bambini con la lingua inglese e un nuovo progetto in collaborazione con Famglie al Lavoro Magazine che ogni mese ci inviterà a prendere il tè e ci regalerà una ricettina davvero easy!

Oggi vi proponiamo i pumpkin cupcakes, morbide tortine alla zucca, la regina dell’autunno e.. di  Halloween!

E non dimenticate di scaricare gratuitamente il Mini Activity Book Happy Halloween

Pumpkin cupcakes recipe

La ricetta scelta oggi e tradotta da Safì Sidibè, insegnante di inglese e mamma di una dolcissima bimba, è quella dei cupcakes alla zucca de La Sodi Cake Design

Abbiamo già ospitato la magic teacher Safì tra le nostre pagine, con un interessante articolo sul bilinguismo infantile, che potete rileggere cliccando qui!

pumpkin cupcakes

Ingredients for approximately 12 cupcakes

  • 2 eggs
  • 200 g 00 flour
  • 200 g caster sugar
  • 100 g butter
  • 2 spoons whole milk
  • 180 g mashed pumpkin 
  • 1 tsp of baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp cinnamon
  • 1 pinch of salt

    Instructions

In a bowl, sift the flour and mix all the dry ingredients: flour, baking powder and cinnamon.

In a different bowl or a stand mixer, cream the butter and sugar and add eggs, one at a time. Blend in the mashed pumpkin and add milk. Mix all the ingredients until combined.

Preheat the oven to 180 and prepare the cupcake liners greasing them with butter and flour. Fill the cupcake 2/3 full and cook for approximately 20 minutes.

Remove from the oven and let them cool at room temperature. Fill with chocolate or cheese frost and serve as afternoon snack or dessert.

How to make mashed pumpkin

You can prepare your mashed pumpkin steamed or in the oven. Clean the pumpkin removing skin and seeds, then cut it into large cubes and place it on a baking tray covered with kitchen foil or even better wrap the pumpkin in aluminium foil and bake. Cook in preheated oven to 180 for approximately 50 minutes until you can easily pierce it with a fork. Let it cool for a few minutes and blend.

Happy Halloween to all, and to all a fright night!

 

Lascia un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.